Nåleangst

admin

Når en person diagnosticeres med en sygdom, som kræver jævnlige injektioner, er det almindeligt, at man ser på behandlingsmulighederne med blandede følelser.  

Nogle mennesker oplever, at angsten for at stikke sig næsten er større end angsten for sygdommen i sig selv. Denne angst kan for nogle være så stærk, at enkelte helt fravælger behandling.

Følelsen af angst opstår fordi man, ofte ubevidst, kobler situationen til negative forestillinger. Har man f. eks ubevidst en forestilling om, at hvis man påbegynder medicinen ”overgiver jeg mig til sygdommen” eller andre negative associationer, vil det øge risikoen for problemer med injektionerne.

MerckSerono har udgivet folderen ”Nåleangst” som giver gode råd til hvordan du kan bearbejde din eventuelle nåleangst.

 

More Posts

Covid19 / Corona – august 2020

Hvis man følger med i nyhederne, og man ser hvordan der er demonstrationer om at bruge mundbind, teorier om at Bill Gates vil overtage verden,

De 1000 ansigter – Vivi Mikkelsen

Navn:Vivi Mikkelsen Alder:53 Bor i:Hvam 8620 Kjellerup Hvornår fik du din diagnose?November 17 Hvad var dine første symptomer?Nedsat kraft og føleforstyrrelser. Kognitiv svækkelse ved bl.a.

Sjælens barn

Sjælens barn: Den smilende facade Værner om hjertets ballade. Nede i ensomhedens kælder De tårer jeg indvendig fælder. I materialismens borg Vokser livets sorg. Med