Sommerforkølelse …..

Kim Gelser

Jeg blev i juni ramt af sommerforkølelse – og det er svært at komme ordentlig af med igen – men nu er det lykkes for mig.

Hvad jeg tænkte på da jeg gik rundt og nyste, hostede og havde det halvskidt var – nu skal jeg huske at skrive, hvordan det er med sommerforkølelser og feber og sclerose.

For – mange scleroseramte – især dem som er blevet diagnosticeret indenfor de seneste år (nydiagnosticerede) – de skal huske på følgende:

En lille smule forkølelse – man har det lidt halvskidt – det er øv alt sammen – det hjælper ikke på humøret og man føler sig generelt mere træt og uoplagt – det har intet med sclerose at gøre (men humøret spiller indirekte ind).

Når man får feber – og det gør man jo mange gange når man er forkølet – så skal man være opmærksom på at feberen gør at en del / mange / alle af ens symptomer med sclerosen vækkes til live. Det er fordi kroppen bliver ophedet (indefra) – det centrale nervesystem bliver varmt og de symptomer man har, bliver forstærket. Det har INTET med sclerosen at gøre.

Jeg har talt med mange der tror de har et angreb – og jeg giver altid rådet – og gør det nu igen. Tag en panodil (eller anden smertestillende og febernedsættende pille) og vent lidt på at din feber falder. Når den falder – falder der i de fleste tilfælde også ro på dine symptomer Det samme gæler i forbindelse med høfebereren som jeg ved mange er plaget af ...

Mange har spurgt mig, hvad så med varmt vejr?
Jo mere luftfugtighed og hede – jo sværere er det at svede .. at lade kroppen selv stå for nedkølingen af kroppen – derfor er der er del der får det rigtig skidt i varmen. Jo mere ens krop ikke kan nedkøle kroppen – jo mere træder dine symptomer frem Ved varmt vejr – sørg for at have noget vand i nærheden – sørg for at kunne køle dig selv af.

I alle tilfælde – hvis det fortsætter med dine symptomer og bliver ved – gå op og snak med din læge ! ... man ved jo aldrig

Glade sommer smil – og huske snup en panodil hvis sommerforkølelsen kommer over dig ;-

More Posts

scleroseinfo

Vil du hjælpe Sclerose.info ?

Har du lyst til at hjælpe Sclerose.info med vores vigtige arbejde ? Det kræver IKKE at du skal bruger mange timer hver dag –men du

fællesskabets

Fællesskabets positive lys

Fællesskabets positive lys. Være en del af den fælles positive bølge. Sammenholdet, samværet med andre – Glæden i mit indre. De sjove stunder, grin og